26-08-2020

*LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARINA BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN İLAN METNİNİ VE UYARILARI DİKKATLİCE OKUMALARI VE BAŞVURU SİSTEMİNDEKİ ADIMLARI DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE TAMAMLAMALARI GEREKMEKTEDİR.

Üniversitemiz FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ’ ne 2020/2021 öğretim yılı GÜZ yarıyılı “ TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS” programları kontenjanları ile “DOKTORA (Lisans/ Yüksek Lisans mezuniyeti ile)” programları kontenjanlarına 26 Ağustos 2020 ile 09 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak başvurulara esas olmak üzere “öğretimine alınacak öğrencilerin, her anabilim dalı için başvurabilecekleri öğretim programları, öğrenci kontenjanları, bu programlara kabul edilebilmeleri için gerekli unvanları; lisans ve yüksek lisans diplomaları ile her program için mülakat tarihi ve saatlerine bu bağlantıdaki duyuruda verilen ilan metinlerinden (https://fbe.deu.edu.tr/duyurular/2020-2021-guz-donemi-lisansustu-basvurulari/) ulaşabilirsiniz.

2020/2021 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara başvuracak adaylar, “TEZLİ ve  TEZSİZ YÜKSEK LİSANS” programları kontenjanları ile “DOKTORA (Lisans/ Yüksek Lisans mezuniyeti ile)” programları için 26 Ağustos 2020 ile 09 Eylül 2020 tarihleri arasında saat 23:59’ a kadar, Dokuz Eylül Üniversitesi web sayfasında (https://www.deu.edu.tr/) açıklanacak başvuru sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Uyarı:

*26 Ağustos 2020 – 09 Eylül 2020 başvuru dönemi içinde birden fazla başvuru yapmanız halinde, geçerli başvurunuz son başvurunuzdur.

** Yurtdışı üniversitelerden mezun olmuş TC Uyruklu adaylar ve tüm yurtdışı adaylar  “Yurtdışı Üniversitelerden Mezun Öğrenci Kontenjanları” için yayınlanan ilan metnini dikkate almalıdır.

Başvuru İşlemleri:

2020/2021 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara başvuru için https://www.deu.edu.tr/ ana sayfasındaki sağ üst bölümde bulunan “DEBİS Girişi” bölümünden, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi,

Kullanıcı adı: enstitu (@ogr.deu.edu.tr)

Şifre: enstitu

olacak şekilde “Gönder” butonuna basarak sisteme giriş yapmalısınız.

Giriş yaptıktan sonra, “Bilişim Servisleri > Öğrenci Bilişim > Web Kayıt İşlemleri > Fen Bilimleri Enstitü Başvurusu” adımlarını takip edecek şekilde (aşağıdaki ekran görüntüsünde numaralarla işaretlenmiştir) ilgili yerleri tıklamalısınız.

Bu işlemden sonra Giriş Kontrol adımı ile birlikte 9 adımdan oluşan bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Bu adımları tamamladıktan sonra ekranda ön kayıt işleminde kullanacağınız bir başvuru numarası belirlenecektir ve bu tarafınıza e-posta yoluyla bildirilecektir. Bunun için sisteme başvuru esnasında tanımlayacağınız e-posta adresinin geçerli ve kullanılan e-posta adresi olması gerekmektedir. Sistemin başvuru onayı amacıyla tarafınıza göndereceği e-postalar için girmiş olduğunuz e-posta adresi bilgilerinde hotmail, live, Outlook uzantılı e-posta girişleri yapmamanız önerilmektedir.

UYARI ve HATIRLATMA:

Sistemde adımlar arası geçiş ya da geri adıma dönme işlemi yapılamamaktadır. Her adımda yapılan uyarıları dikkatle okumanız önerilmektedir. Zaman kaybı yaşamamanız için her formda istenen bilgileri doğru ve oturum süresi dolmayacak bir zaman aralığında girmeniz yararınıza olacaktır.

Lisansüstü programlara yerleştirmede tercih sıralamaları dikkate alınır. Tercih sıralamanızı kazanmanız durumunda yerleşeceğiniz programa istek önceliğine uygun şekilde yapınız.

  1. Adımda “Fotoğraf Girişi ve Onay” adımı bulunmaktadır. Bu adımda size ait “uygun” bir vesikalık fotoğraf yüklemeniz beklenmektedir. Uygun olmayan fotoğraflar başvurunuzun onaylanmamasına neden olabilir. Bunun için fotoğrafınızı da sisteme başvuru yapmadan önce elektronik hale getirerek hazır bulundurmanız yararınıza olacaktır. Fotoğrafınızın .jpg veya .jpeg uzantılı ve en fazla 1 MB büyüklüğünde olması gerekmektedir. Dosya uzantısı farklı ise, uzantısını el ile değiştirmeyiniz, resim işleme programları kullanarak değiştiriniz.
  2. ve 5. Adımlarda istenen ALES ve Yabancı Dil Sınavları gibi sınavların sonuç bilgilerini sisteme girerken, resmi sonuç belgenizdeki sonuçlar ile aynı giriniz. Herhangi bir matematiksel yuvarlama yapmayınız. Sonuç değerlerinin farklı olması durumunda başvurunuz onaylanmayacaktır.

Web başvuru sisteminde sadece ‘İş sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Tezsiz YL İkinci Öğretim, Biyoloji Anabilim Dalı Tezli YL, İstatistik Anabilim Dalı Veri Bilimi Tezsiz YL İkinci Öğretim, İstatistik Anabilim Dalı Veri Bilimi Tezli YL’ birimlerini seçecek adaylar için 5. adım olan “Dil ve Dil Sınavı Bilgileri” sekmesinde Yabancı Dil bilgisi şartı aranmaz.

Font Boyutunu Değiştir
Kontrast